Eminönü'nde Gezilip Görülmesi Gereken Yerler
Eminönü Gezilecek Yerler
Eminönü, tarihi yarımadanın Haliç'e bakan yüzüz. Boğaz'a kıvrılan dünyanın en güzel burnu. Ticaret, kültür ve tarih kokan yer. Bu içeriğimizde Eminönü'nde gezebileceğiniz yerleri sıralayacağız.İstanbul Tekel Müzesi
1985 yılında açılan müzede, birçok eser sergilenmektedir. Tekelde üretilen ürünlerin örnekleri çeşitli şekiller de sergilenmektedir.
Adres; Tekel Gn. Md. Basın ve Halkla İliş. Md. Unkapanı/İstanbul
Tanzimat Müzesi
Tanzimat Müzesi, Gülhane Parkı’nın içinde yer almaktadır. 1983 yılında hizmet vermeye başlayan müzede, zengin bir koleksiyon bulunmaktadır. Aynı zamanda müzede, önemli devlet adamlarının tabloları da yer almaktadır.
Adres; Gülhane Parkı, Sirkeci Eminönü Fatih İstanbul
Türkiye İş Bankası Müzesi
Türkiye İş Bankası, uzun yıllarca Türkiye’ye hizmet vermiştir. Daha sonra 2007 yılında müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müzede bulunan 10 salon, farklı koleksiyonlarla hazırlanmış ve ziyaretçilere sunulmuştur.
Adres; Hobyar Mahallesi, Bankacılar Sk. No:2, 34112 Fatih/İstanbul
Fransız Hapishanesi
1800’li yıllarda Fransız mahkumların bulunduğu yer olan Fransız Hapishanesi, günümüzde kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı bir mekan olarak kullanılmaktadır.
Adres; Küçük Ayasofya Mah. Hisardibi Çıkmazı Fatih / İstanbul
Mısır Çarşısı
Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski çarşılarından biridir. 1660 yılında IV. Mehmet, tarafından inşa ettirilmiştir. Mısır Çarşısı’nın içinde hediyelik eşyalar satan dükkanlar, kuyumcular ve baharatçılar yer almaktadır.
Adres; Rüstem Paşa Mahallesi, Erzak Ambarı Sok. No:92, 34116 Fatih/İstanbul
Gülhane Parkı
1912 yılında park haline getirilen Gülhane Parkı’nın bir diğer adı, Sarayburnu Parkı’dır. Gülhane Parkı, Topkapı’nın Has Bahçe’lerinden biridir. Günümüzde, eğlence ve dinlenme alanı olarak kullanılmıştır. Gülhane Parkı, tarihte önemli olaylara tanıklık eden bir parktır.
Adres; Cankurtaran Mh., Kennedy Cd., 34122 Fatih/İstanbul
Gedik Paşa Hamamı
Ahmet Gedik Paşa, tarafından yaptırılan camii, Osmanlı mimarlarından mimar Hayrettin’in eseridir. 1475 yılında yapılan eser, günümüzde hala hizmet vermektedir.
Adres; Hamam Cad. No:61 Gedikpaşa /fatih/istanbul, 34126
Kadırga Hamamı
Kadırga Hamamı’nın 300 yıllık bir geçmişi vardır. Tarihin izlerini taşıyan bu hamam, günümüzde hala hizmet vermektedir. Özellikle yabancı turistlerin ziyaret ettiği tarihi mekanlar arasındadır.
Adres; Şehsuvar Bey Mahallesi, Kadırga Limanı Cd. No:69, 34130 Fatih/İstanbul
► İstanbul'daki Tarihi Hamamlar
Rüstem Paşa Hamamı
Rüstem Paşa Hamamı, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan bir hamamdır. Diğer bir adı Tahtakale Hamamı’dır. Hamam, II. Mehmet döneminde inşa edilmiştir fakat hamam günümüzde iş hanı olarak kullanılmaktadır.
Adres; Sarıdemir Mahallesi, Uzun Çarşı Cd. 329/2, 34134 Fatih/İstanbul
Yeni Camii
Yeni Camii, Eminönü’nün sembolü haline gelen camilerden biridir. 1597 – 1665 yılları arasında yapılmıştır. Camii, Safiye Sultan’ın emri ile temeli atılmış, Turhan Hatice Sultan’ın bağışlarıyla camii ibadete açılmıştır. İç ve dış mimarisi ile büyüleyen bir camidir.
Adres; Rüstem Paşa Mahallesi, Yeni Cami Cd. No:3, 34116 Fatih/İstanbul
Ahi Çelebi Camii
Ahi Çelebi Camii, 1480 – 1500 yılları arasında yapılmıştır. Mimar Sinan’ın eserlerinden bir olan Ahi Çelebi Camii, zaman içinde yaşanan depremlerden dolayı zarar görmüştür fakat, hala turistler tarafından ziyaret edilen bir camidir.
Adres; Sarıdemir Mahallesi, Ragıp Gümüşpala Cd. No:36, 34134 Fatih/İstanbul
Galata Köprüsü
Galata Köprüsü, Haliç üzerinde yer almakta, Eminönü ve Karaköy semtlerini birleştirmektedir. Galata Köprüsü, mimari güzelliği ile dikkat çeken bir eserdir. Köprünün üzerinde balık tutan insanlar vardır. Köprünün alt kısmında ise balık restoranları ve kafeler bulunmaktadır.
Eminönü Gezip Görülecek Yerler
- Galata Köprüsü
- Ptt Müzesi.
- Mısır Çarşısı
- Yeni Cami.
- Gülhane Parkı
- Yerebatan Sanrıcı
- Sirkeci Tren Garı
- Meşhur Balık ekmek.
( GEZİLERE ARAÇ TEMİN EDİLİR )
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!
0 yorum: