Giyim Mağazası Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Giyim Mağazası Açmak İsteyenlere Tavsiyeler!

Hangi Ürünlerin Satılacağına Karar Verin
Eğer çok büyük sermayeniz yoksa ve büyük bir giyim dükkanı açmak düşünmüyorsanız, halkın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir mağaza açmanız oldukça zordur. Bu sebeple hangi türden ürünler satacağınıza karar vermelisiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, sadece erkek takım elbise satan bir dükkan açabileceğiniz gibi, sadece erkek spor giyim ürünleri satan bir mağaza da açabilirsiniz. Bu sektörde var olabilmek gıda veya diğer sektörlerden daha zordur. Çünkü günümüzde büyük alışveriş merkezlerinin açılması ve bazı mağazaların ürünlerini toptan fiyatına verebildiği göz önünde bulundurulursa, bu sektörde ayakta kalabilmenin zor olduğu açıkça görülmektedir.

Gözlem Yapın
Giyim mağazanızı açacağınız yerin bulunduğu bölgeyi gözlemleyin. Eğer çarşıda dükkan açmayı düşünmüyor iseniz, bulunduğunuz bölgede ikamet eden halkın alışverişlerini nerelerden yaptığını, daha çok hangi ürünlerin alıcı bulduğunu gözlemleyin. Yine halkın giyim kuşam şeklini gözlemleyerek tercih edilen ürünleri belirleyebilirsiniz. Yine bu bölgede bulunan rakiplerinizi izleyin. Alışveriş yapın. Fiyatları öğrenin. Karşılaştırın.

Mağazanın Açılacağı Yeri Tespit Edin
Giyim mağazanızı açmak istediğiniz yerin seçimini iyi yapın. Bazen en işlek caddelerde pahalı ürünler satan kaliteli mağazalar zarar edebiliyor iken, mahalle arasında sıradan ürünler bulunduran ve belirli bir kitleye hitap eden ufak dükkanlar büyük karlar yapmaktadırlar. Bu sebeple dükkanınız yerini belirlerken kira faktörünü de göz önünde bulundurarak seçiminizi dikkatli yapın. Eğer mahalle veya sokak arasında bir dükkan seçmiş iseniz, dükkanınızın yerini bilmeyen, yoldan geçen diye tabir edilen müşterilerin sizi tercih etmesi imkansızdır. Ancak bizi bilen gelir gibi bir prensibiniz varsa, ve müşterilerinizin sizi seçmeleri için haklı gerekçeler oluşturabildiyseniz dükkanınızın uzakta olması sizi zarara uğratmaz.

Maliyet Hesabınızı Yapın
Size giyim mağazası açmanız için gereken ücretin ne kadar olduğunu söylememiz imkansızdır. Çünkü bu iş çok geniş olduğundan satacağınız ürünlerin ve dükkanınızın seçimi maaliyet miktarını belirlemektedir. Örneğin piyasada bir erkek gömleği 20 Tl. gibi bir fiyata alıcı bulabiliyor iken 400 TL. fiyata alıcı bulan gömleklerde mevcuttur.

Ancak maliyet hesabını dükkan giderleri, ürün giderleri, işyeri açılış giderleri, sigorta giderleri şeklinde kategoriler haline getirebilirsiniz.

Muhasebeci Tutun
Eğer muhasebe konusunda uzman değilseniz ve bu işi yapabilecek bir ortağınız yoksa mutlaka bir muhasebeci ile anlaşın, Çünkü giyim mağazalarında sirkülasyon yoğun olduğundan ve ürünler sezonluk satıldığından bu ürünlerin muhasebesi oldukça zordur. Konusunda uzman bir muhasebeciyle anlaşmanız sizi büyük yükten kurtaracaktır. Basit Usul Vergi Ödeyen Esnafın Muhasebe Ücretlerini incelediniz mi?

Eleman Alın
Eğer mağazanızda çalışabilecek bu sektörde tecrübeli ve güven duyduğunuz yakınlarınız yok ise, giyim mağazanızda çalışabilecek tecrübeli, müşteri ilişkileri iyi olan, insanlarla iyi iletişim kurabilen bayan ve erkek satış elemanları bulun. Unutmayın ki, müşterilerinizin sizi tercih etmesi için güler yüzlü bir hizmet çok önemlidir. İnternet sitelerinden personel alacağınız dair ilanlar verin.

Toptancılar İle Anlaşın
Belirlediğiniz ürünlerinizi temin etmeye başlamadan önce geniş bir araştırma yapın, İnterneti kullanın, Toptancılara ulaşın ve görüşmeler yapın. İstanbul İzmir Bursa Ankara gibi büyük şehirleri gezin. Unutmayın ki satacağınız ürünleri ne kadar ucuza mal ederseniz, kar oranınız o kadar yüksek olacaktır.

Açılış Kampanyası Düzenleyin
Dükkanınızın açılışı için özel bir kampanya düzenleyin. Açılışa tanıdığınız kim varsa davet edin. Bazı ürünlerde kampanya yapın. Sektöre giriş yaptığınızı ve bu işi iyi yapacağınızı belirtir şekilde güzel bir açılış yapın. Bu açılışta animatörler, ikramlar, açılış davetiyesi, tanıtım broşürleri gibi ilgi çekici şeyler kullanabilirsiniz.

Söz Sizde Sizde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Konu Hakkında Fikirlerinizi Buraya Yazabilirsiniz.

SHARE THIS

Admin

Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

0 yorum: