Türkiye’de Bulunan Tüm Kayak Merkezleri
Kayak Sporu Hakkında kısa bilgiYeni Başlayacaklar için
Tükiye’deki En çok Ziyaret Edilen Kayak Merkezleri
Uludağ Kayak Merkezi – Bursa
Palandöken Kayak Merkezi – Erzurum
Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri
Sarıkamış Kayak Merkezi – Kars
Zigana Kayak Merkezi – Gümüşhane
Kartepe Kayak Merkezi – İzmit
Saklıkent Kayak Merkezi – Antalya
Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu
Ladik Akdağ Kayak Merkezi – Samsun
Davraz Kayak Merkezi – İsparta
Atabarı Kayak Merkezi – Artvin
Elmadağ Kayak Merkezi – Ankara
Hazarbaba Kayak Merkezi – Elazığ
Esentepe Kayak Merkezi – Bolu
Ergan Kayak Merkezi – Erzincan
Ilgaz Kayak Merkezi – Kastamonu
Kayak Sporu Hakkında kısa bilgi
» Kayak, İnsanların karda batmadan kayarak ilerlemesine yarayan bir spor dalıdır. Kayağın ilk ortaya çıktığı ve kullanıldığı bölgeler; Sibirya, Moğolistan ve Altaylar’dır.
» Türkiye Kayak Federasyonu ise aslında 1935 yılında kayak federasyonu olarak değil de, “Dağcılık ve Binicilik Federasyonu” olarak kurulmuştur. Bu 1935’ten 1938 senesine kadar birlikte yürümüştür. Yalnız 1936 senesinde Kış Olimpiyatları yapılacağı sebebiyle, Olimpiyatlar’ın iki ay öncesinden Federasyonun adı “Dağcılık ve Kış Sporları” olarak değiştirilip Kış Olimpiyatları’na katılım sağlanmıştır.
Yeni Başlayacaklar için
Kıyafetler: Rakımı yüksek tepelerden kayacak kişilerin hava şartlarını hesaba katarak soğuk ve su geçirmeyen kıyafetler giymelidirler.
Gözlük
Eldiven
Kayak Çorabı
Başlık / Kask
Güneş Kremi / Dudak Nemlendiricisi
Boru Atkı
Diz ve Bilek Koruyucuları
İlk kez kayak yapacak kişilerin kayak kıyafeti ve aksesuarı alırken teker teker koşuları göze alarak araştırma yapmaları, kaymadan önce muhakkak profesyonel kişilerden yardım almaları gerekmektedir.
Tükiye’deki En çok Ziyaret Edilen Kayak Merkezleri
Uludağ Kayak Merkezi – Bursa
Uludağ Kayak Merkezi: Kayak tatili denince akla gelen ilk yerdir diyebiliriz. Ergün kayak pistinin uzunluğu 800 metredir. Kuşaklı kayak pisti ise 2750 m uzunluğundadır. En uzun pist 2 km’dir. 25 otel hizmet verir. Saatte 850 kişi kapasiteli, 30’dan fazla pisti bulunur. Aynı zamanda bir çok etkinlik ve eğlence odaklı konserlerden dolayı tam bir cazibe merkezidir. Özellikle kış ortasında bir çok etkinlik ve kış partileri düzenlenir.
Palandöken Kayak Merkezi – Erzurum
Palandöken Kayak Merkezi: Kar kalitesi, sahip olduğu kaliteli tesisler ve her seviyeden kayak severe hitap eden nefis pistleriyle Palandöken Kayak Merkezi, Türkiye kış turizminin gözde merkezlerinden birisi. 70 km boyunca uzayana Palandöken Dağları, 1993’den bu yana kış turizm merkezi ilan edilmiş. 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmasıyla da, bir bakıma dünya ölçeğinde kalitesini kanıtlamış.
Erciyes Kayak Merkezi – Kayseri
Erciyes Kayak Merkezi: 3917 m yüksekliği olan Erciyes Dağı’na kurulan bir kayak merkezidir. Bölgenin iklimi karasal iklim özelliklerini taşımaktadır. Burada kar kalınlığı 50-100 cm arasını bulmaktadır. Bölgede günü birlik olarak ve ücretsiz şekilde kullanılabilecek 2000 kişi kapasiteli piknik alanları bulunmaktadır. Yaz ve kış aylarında ailece seyahat edilebilecek ve güzel vakit geçirebileceğiniz nezih bir ortamdır.
Sarıkamış Kayak Merkezi – Kars
Sarıkamış Kayak Merkezi: Kayak merkezi 2200 metre ile 2900 metre yükseklikleri arasında bulunan bir platoda yer almaktadır. Toplamda günlük 15.000 kayakçıya hizmet verebilecek kapasitededir. Kompleks içerisinde, iki adet mekanik telesiyej ile beş adet pist yer almaktadır. Kış sezonunda kar kalınlığının 1,5 metreye kadar çıktığı gözlenmektedir.
Zigana Kayak Merkezi – Gümüşhane
Zigana Kayak Merkezi: Gümüşhane’ye bağlı Zigana kayak merkezi 2000 ile 2500 metre arasında kurulmuş ve geniş pistlere sahip mekandır. 2032 rakımlı bir yayla olarak söyleyebileceğimiz Zigana bu seçenekleri ile birlikte birçok tatilci ve sporcular için tercih yeri olarak gösterilebilir. Genellikle burada kar kendini Kasım ayı ile başlar Nisan ayına kadar sürebilmektedir.
Kartepe Kayak Merkezi – İzmit
Kartepe Kayak Merkezi: Kartepe Kartepe pistleri, çeşitlilik açısından da zengindir. Her zorluk derecesine hitap edebilen pistleriyle Kartepe, bu çeşitliliği aynı bölgede sunabilen ender yerlerdendir. Bir çok kayak merkezi, sadece 1 yada 2 kayak pistine çıkış kartı sağlayabiliyor iken, Kartepe kayak merkezi zirvesinde hizmet veren tek işletme olan Greenpark Kartepe, toplam 4 ayrı lift çıkışının hepsine tek bir skipass ile faydalanmanıza olanak tanıyor.
Saklıkent Kayak Merkezi – Antalya
Saklıkent Kayak Merkezi: Torosların Beydağları kısmında yer alan Bakırlıdağı kuzey yamacına kurulmuş 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan bir kayak kompleksidir. Özellikle Şubat sonu ve Mart aylarında ” Gündüz Kayak, öğleden sonra deniz ” sloganı ile öne çıkan Saklıkent kayak merkezi, Ilıman iklimi sayesinde ülkemizdeki sıcaklığın en yüksek olduğu kayak merkezidir.
Kartalkaya Kayak Merkezi – Bolu
Kartalkaya Kayak Merkezi: Kartalkaya kayak merkezinde kayılabilen uygun alan 1850-2200 m arasındadır.Bölgenin iklimi yarı ılıman özelliklere sahiptir. Kartalkaya kayak merkezi ve çevresi çam ormanlarıyla doludur. Hakim rüzgar yönü batı ve kuzeybatıdır.
Ladik Akdağ Kayak Merkezi – Samsun
Ladik Akdağ Kayak Merkezi: Kayak merkezinde yer alan 1.500 metre uzunluğundaki telesiyej, bölgenin kış turizmi için daha cazip bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Samsun başta olmak üzere Amasya, Çorum ve Tokat gibi çevre illerden ziyaretçiler, kış döneminde Akdağ’ın tadını çıkartmaktadır.
Davraz Kayak Merkezi – İsparta
Davraz Kayak Merkezi: Kayak Merkezinde Eğirdir Gölü’nün harika manzarası eşliğinde kayak yapılabilmektedir. Davraz Kayak Merkezinde, doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri, ortalama 8 ila 10 kilometreye ulaşan benzersiz parkurlar bulunmaktadır.
Atabarı Kayak Merkezi – Artvin
Atabarı Kayak Merkezi: Pistin uzunluğu 800 metre olup, kar motorları ve snowtrack bulabilirsiniz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve özel kurs hocaları tarafından kayak kursları alınabilir. Burada cafe ve restoran olarak hizmet veren tesis 12 ay hizmet vermektedir.
Elmadağ Kayak Merkezi – Ankara
Elmadağ Kayak Merkezi: Kayak parkuru 650 metre uzunluğunda olup kısa ve dik konumdadır. Bundan dolayı özellikle aksiyon sevenler için son derece ideal bir pisttir. Alanda ağaç bulunmamakla birlikte pist, kolay ve orta zorluk derecesi olarak ikiye ayrılmıştır.
Hazarbaba Kayak Merkezi – Elazığ
Hazarbaba Kayak Merkezi: Elazığ ili, Sivrice ilçesi Hazarbaba Kayak Merkezinde, sekiz adet pist yer almaktadır. Pistlerin uzunluğu 3 km.yi bulmaktadır. Telesiyej hattı 1100 metre uzunluğuna sahip olup, kullanılan bu tesis standartlara uygun yapıdadır. Özellik ile slalom yapılmasına ihtiyaç duyulan zorlu inişler nedeni ile Hazarbaba Kayak Merkezi, ülkemizdeki en zorlu pistler arasında yer almaktadır.
Esentepe Kayak Merkezi – Bolu
Esentepe Kayak Merkezi: Esentepe Kayak Merkezinde, uluslar arası kayak federasyonu (FIS) tarafından onaylanmış olan 1,5 km ve 5 kilometrelik iki adet mukavemet pisti bulunmaktadır. Özellikle kayak sporuna yeni başlayanlar, kayaklı koşu yapanlar için Esentepe tercih edilen yerler arasında bulunmaktadır.
Ergan Kayak Merkezi – Erzincan
Ergan Kayak Merkezi: Ergan Kayak Merkezi Farklı zorluk dereceleri ile Türkiye’nin en uzun kayak pistine sahip. Ergan kayak merkezi havaalanına olan yakınlığı ilede tercih edilen merkezler arasındadır. Havaalanına 12 dakika uzaklıktadır. Aynı anda 450 kişiyi taşıyabilecek yeni teknoloji telesiyej sistemi bulunmaktadır.
Ilgaz Kayak Merkezi – Kastamonu
Ilgaz Kayak Merkezi: Karadeniz Bölgesinin önemli kayak merkezlerinden olan Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ve Çankırı illeri arasında bulunan Ilgaz Dağı üzerinde 2850 metre rakımlı alanda kurulmuş olan Ilgaz Milli Parkı içinde yer almaktadır. Kayak sezonu aralık ayıyla birlikte başlayıp nisan ayına kadar devam etmektedir. Gerek bölge halkının gerekse ülkenin çeşitli bölgelerinden her yıl binlerce kişiyi misafir eden Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu’nun en önemli turizm noktalarından birisidir. Kar kalınlığı ise 50 cm ile 2,5 metre arasında değişmektedir.
Abalı Kayak Merkezi – Van
Alaçam Kayak Merkezi – Bursa
Arkut Dağı Kayak Merkezi – Bolu
Bolkar Kayak Merkezi – Erzincan
Bozdağ Kayak Merkezi – İzmir
Bubi Dağı Kayak Merkezi – Ağrı
Cıbıltepe Kayak Merkezi – Kars
Çambaşı Kayak Merkezi – Ordu
Çatak Kayak Merkezi – Van
Çiftkaya Kayak Merkezi – Bitlis
Denizli Kayak Merkezi – Denizli
Dranaz Kayak Merkezi – Sinop
Erikçe Kayak Merkezi – Gaziantep
Güzeldağ Kayak Merkezi – Muş
Güzeltepe Kayak Merkezi – Muş
Hasan Dağı Kayak Merkezi – Aksaray
Haserek Kayak Merkezi – Bingöl
Kabadüz Kayak Merkezi – Ordu
Kandilli Kayak Merkezi – Erzurum
Konaklı Kayak Merkezi – Erzurum
Kop Dağı Kayak Merkezi – Bayburt
Küpkıran Kayak Merkezi – Ağrı
Küpkıran Kayak Merkezi – Ağrı
Laleli Kayak Merkezi – Erzurum
Merga Bütan Kayak Merkezi – Hakkari
Mersivan Kayak Merkezi – Artvin
Murat Dağı Kayak Merkezi – Kütahya
Nemrut Kardelen Kayak Merkezi – Bitlis
Nikfer Kayak Merkezi – Denizli
Rahva Kayak Merkezi – Bitlis
Salda Kayak Merkezi – Burdur
Yalnızçam Kayak Merkezi – Ardahan
Yedikuyular Kayak Merkezi – Kahramanmaraş
Yıldız Dağı Kayak Merkezi – Sivas
Yoğunyokuş Kayak Merkezi – Sivas
Yolçatı Kayak Merkezi – Bingöl
» Oldukça sıkı bir araştırma sonucunda 2017 yılında Türkiyemizde hizmet veren Kayak Merkezlerini yukarıdaki gibi liste şeklinde sıralamaya çalıştık.
Bu listeyi hazırlarken karmaşık bir haritadan faydalandık ve temize çektik.
Eksik yanları olabilir ve bilgilerinize ihtiyaç duyabiliriz.
Eğer eklememiz gereken kayak merkezi varsa yorum şeklinde bize bildirebilirsiniz.
Eğer beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın! Esen kalın..
Karadeniz otelleri Karadeniz yaylaları Karadeniz turları Karadeniz tatili Karadeniz Yöresel Yemekleri Karadeniz Gezi Özel Günler için organizasyon düzenlenir Gezilere Arac Temin Edilir
( GEZİLERE ARAC TEMİN EDİLİR )
0 yorum: